vineri, 31 august 2018

Episodul 110: Când pisica nu-i acasă...



AM fost și eu în conțed ca tot omul cu copil de vârstă școlară, și profitând de o săptămână întreagă liber de la guvernoi pentru Eid Al Adha m-am căpătat cu o lună întreagă, ditamai vacanța. Mașinuța mea avea vreo 29600 pe ceas când a venit vacanța, așa că mi-am zis în barbă că n-are sens să mă duc cu ea la service înainte să plec în vacanță ca apoi s-o las o lună întreagă să strângă praful, e mai bine s-o duc după ce vin. Nu de alta, da’ dacă e ceva în neregulă și nu află nimeni timp de o lună? M-aș kk pe gura mea spurcată…
Mno și vine je din vacanță...(verifică asta afară în drum spre Dubai)


stau ca Berilă la o coadă absolut monstruoasă la taxi în terminalu’ vieții T2 (aka autogara Văscăuți - Vest) și am ajuns acasă. Nimic nașpa în apartament așa că am desfăcut bagajele, făcut un sandviș pentru la job și somn de voie.
Pe lumină însă...Well, cum am zis, în apartament nu era nimic în neregulă. În balcon însă, cam asta era situația când am deschis ușa să „aerisesc” (o coacăză aerisit, la 35°C și 80% umiditate, da’ așa i-a rămas numele...)




Mda, ăla e un geam securizat gros de vreo 15mm, care a încasat-o. Shitfuck, o să rezolv când vin de la servici (am zis eu optimist nevoie mare). Mă dau jos în parcare, pun mâna pe mânerul ușii...Kanci. Nu s-a deschis.

„O fi amorțit bateria de la cheie, lasă că-i dau din buton”. Am dat din buton și ușile s-au...abia deschis? S-a auzit un „clink” și (abia) s-au deblocat dar cam atât. Sunetul a fost abia sesizabil față de cum suna în mod normal, și oricum nu era de bine. Desigur, nu s-a întâmplat nimic când am apăsat pe butonul de pornire. A pâlpâit bordul (WTF!?) și nimic în plus. Nici vorbă de pornit. Am apăsat iar, de data asta s-a aprins complet, dar era clar că nu-i a bună. Ceasul se resetase (era 0:00), se mai aprindeau diverse pe-acolo în mod haotic, iar de învârtit nici nu se punea problema. Nici nu a vrut să mai încuie mașina...

Ok, e clar că la service să las mașina nu mai ajung, am lăsat-o cum era (slavo bogu că e DXB că în .ro nu știu dacă era chiar isteț să lași mașina descuiată 8 ore în parcare), așa că hai să le povestesc ăstora de la pază despre geam.
A venit nenea ăla cu mine, a făcut poze la victimă și la locul crimei (special n-am mai mers prin balcon, să se vadă clar orice urme străine și ulterioare în mega-stratul de praf adunat), și a zis să vorbesc cu proprietarul că e clar că nu e din cauza mea și deci e treaba lui să rezolve...Trimisesem deja mesaj cu pozele de rigoare la tovarășa aia care se ocupă, așa că asta era tot ce se putea face pe moment. La o privire mai atentă se puteau vedea două urme clare de mâini pe partea de sus și de afară a balustrăzii, deci cea mai plauzibilă teorie ar fi că ăia care au spălat fațada au intrat în balans cu nacela (sau i-a împins vântul, naiba știe) și n-au reușit să se oprească la timp. S-au gândit ei că n-are rost să zică ceva până nu zice ăla de locuiește acolo, iar spre norocul lor ăla (adică eu) era plecat pentru o lună. Well, soarta crudă și destinul trist, presupun că până la urmă tot eu o să-l plătesc (respectiv proprietara o să îmi oprească din depozitul de garanție), deși n-am avut nimic de-a face cu incidentul.
Am avut baftă să găsesc un taxi și am ajuns la job, de unde am sunat la Audi. Întâi la service, să le zic de ce nu pot să vin la 7:30 când aveam programare pentru service la 30k km, apoi la Road Assist să rezolvăm cu cadavrul. Băjeții au zis că trimit mașină cu platformă unde și când zic eu, așa că le-am dat coordonate din Maps și le-am zis să fie acolo la ora cin’șpe sute când ajung de la job.
Spre lauda lor, erau deja acolo când am ajuns eu. Nenea ăla a luat roboțelul de resuscitat mașini și a venit cu mine în parcare. Cuplată la roboțel, Syyara și-a revenit nițel din comă, a pornit din prima încercare și aia a fost.
N-am îndrăznit să mai opresc motorul, așa că am dus-o glonț la service. Am lăsat-o afară și le-am povestit la recepție cam care e treaba, au băgat-o înăuntru la un post de lucru și hai să-i facă recepția pentru intrare în service.


Au făcut ei ce era de făcut, hai să vedem ce mai e în portbagaj ca să noteze pe foaie. Multe succesuri, că portbagajul să se mai deschidă iok! Zăvorul e și el electric, știți? Cum s-ar zice, după 15 minute de mers și încărcat de la alternator, iar uitase ora și nu avea zeamă nici să deschidă portbagajul. Treaba e dubașă rău, zice nenea ăla, nu putem să îți dăm mașina înapoi mai devreme de joi după-amiază. Buey, ejjti nebun? Și io cu ce mă duc la scârbici doo zile întregi?
Light bulb moment, că îmi lăsase drăgălașa de Cora cheia de rezervă de la mașina ei. Așa că hocus-pocus, taxi până în JLT, luat mașina Corei, mers acasă (în ritm de melc beat că nu mă împac nici neam cu BMW și comenzile lor) și asta a fost.
Joi m-a sunat omul de la service pe la trei juma’ că mașina o să fie gata pe la 6 și  dacă pot să trec atunci că vor să mai țină nițel la încărcat bateria. Acuma, nu știu ce era de încărcat atâta la bateria aia (avea deja mai mult de 24 de ore de supt zeamă, dacă nu și-a revenit până atunci apoi era clar că nu mai era nimic de făcut în afară de parastas și zeamă de alta). Da' cum puteam să vin când a zis, așa am și făcut. 
Am lăsat mașina Corei în parcare la ea (cu ajutor de la omul de pază, că nu mai știam locul de pe care o luasem 😐 - 'tard) nimerit un taxi chiar când ieșeam din hol de la ei și tzup la service să-mi recuperez frumușatza. 
După cum mă așpteptam, "Bade baterie nouă, șamdiridiridiridida!", plus restul chestiilor care trebuiau făcute la inspecție.
Job done, mașina spălată și curată, we're back in business.

Omu' de la service a zis că bateria a avut un defect de fabricație (no shit sherlock?) și o să fie trimisă în Germania pentru investigații mai amănunțite, da' eu cred că de fapt or s-o arunce bine-mersi și aia o să fie toată istoria. Sigur, e nașpa că a pierdut măsurătorile medii de consum și viteză, da’ nu e chiar relevant. Mai surprinzător mi s-a părut că muzica a luat-o din loc de unde se oprise, deși între timp fusese schimbată bateria.
Și cam așa...

2 comentarii:

  1. Buey , nici în bacteriile de la nemți nu mai poți avea încredere...Sau era una ciainiz made ??
    Bine că-i teafără Syyara.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am nici o idee cine a fabricat bateria respectivă, da' nu cred că în Germania. Nu de alta, da' Syyara 3 are pașaport Magyarország

    RăspundețiȘtergere