joi, 11 august 2011

Episodul 14.2.0 rev.0_ Ză cook straic ăghen - Part 2: Ta na naaa

Deci așa. Premisele erau că mi-era foame. Da' degeaba îți e foame dacă n-ai ce băga în tine pentru că n-ai nimic gătit. Hai să gătesc deci, că doar n-oi muri de foame, nu?
Ei, toate bune și frumoase, dar cum sâmbătă am făcut inspecție în loc să fac cumpărături, prin frigiderul meu - secția leguminoase - cam fluieră alizeul. Inițial am vrut să fac o ciorbă cu carne de vită. Am scos eu plin de entuziasm carne din congelator, apoi...am băgat-o la loc. Nu era nici un fir de verdeață p-acolo, și dacă lipsa păstăilor o puteam suplini cu nițel mai mult morcov, lipsa verdeții din ciorbă nu o suplinești cu nimic. Trist nevoie mare, am mâncat niște răbdări prajite, apoi Vio a venit cu ideea: "De ce nu-ți faci niște cartofi cu sos?"
Ahaaaaaa, am răcnit eu în gând, da, asta cred că merge!
Așa încât, imediat cum am ajuns acasă m-am și apucat de scobocit prin frigider. Am scos ceva carne de pui, am arestat rapid și ultimii doi cârnati retrași să moară de bătrânețe în fundul congelatorului, și cât s-au dezghețat cărnurile am curățat ceva legume.
Un ciot de morcov, o ceapă și jumate de ardei gras, niște usturoi și desigur, oareșce cartoafe. Când totul a fost pregătit, șo pe ele la bucățit.
Am pus niște ulei (nici de-ăsta n-a mai ramas prea mult în sticlă) la încins și am aruncat înăuntru bucățile de pui și cârnații să sfârâie fericiți împreună. Amestec eu nițel p-acolo, pun niște sare și piper peste ele, și hai și cu leguminoasele la călit nițel.


Le-am lăsat să-și facă de cap vreo zece minute bune, am pus și cartofii înăuntru, apă cât sa se acopere totul, și hai la fiert cu voi. Dacă tot eram la capitolul fiert, am pus înăuntru câteva boabe de piper două frunze de dafin rupte bucăți și ceva amestecătură de ierburi, ce naiba o avea în ea.
Au fiert toate alea vreo juma de ceas cred, așa ca era timpul pentru final touches. Am ciopârțit usturoiul, adăugat și niște sos de roșii cu ierburi în el (rămășiță de la pastele alea creveto-carbonara) și fierbi mă, până mi-oi aduce aminte de tine.
Rezultatul final este cam ăsta, împreună cu ceva castraveciori murați de-ăia mici de tot.

2 comentarii: