luni, 19 martie 2012

Episodul 36. La aer curat

Hei, am avut un weekend aglomerat, și după cum spune și titlul, am fost mult pe afară.
Sâmbătă am fost cu Edgar la golf. LIDO golf course, la vreo 70km de mine. Numai 55 de la Edgar, totuși. Bun, am plecat de acasă pe la 7, la 7:30 eram la Edgar, am schimbat mașina și hai. La 9:30 am ajuns la Golf Club, și ploua. Nu foarte tare, dar totuși ploaie.


În lipsă de altceva, am băut o cafea, am mâncat un club sandwich (amărât și cam jalnic, da' mai bun decât stomacul gol) și am mai așteptat sa treacă ploaia...Și dacă tot eram fără vreo treabă anume, am admirat nițel peisajul.









Nu a durat prea mult și s-a oprit și ploaia, așa că ne-am dus frumușel spre locul de parcare. Caddy aștepta acolo, cu două mașinuțe pregătite. Edgar și caddy într-una (ușor identificabilă prin sacul cu crosele) iar eu și Nina în cealaltă. Prima oprire, driving range. Adică locul unde exersezi nițel ca să-ți intri în mână. Edgar a tras câteva lovituri (care s-au dus pe undeva pe la 120m după spusele marcajelor), eu am încercat de trei ori și adunate probabil că am strâns vreo 20 de metri. Nu din cauză că aș fi lovit cu milă (de frica mijlocului meu buclucaș), da' nu e deloc simplu. Crosa trebuie ținută al naibii de bine, că altfel ți se răsucește în mână in momentul loviturii și biloiul se duce-n lumânări. Apoi, trebuie potrivită foarte bine poziția genunchilor, în așa fel încât crosa să lovească bila/mingea exact unde trebuie. Genunchii un pic prea drepți, lovitura e prea sus și biloaca se duce trei metri și gata. Genunchii prea îndoiți, și în loc să lovești bila te apuci de arăturile de primăvară cu crosa. E al naibii de complicat, și am început să-mi schimb părerea despre sportul ăsta. Dacă va întrebați încă la modul Jeremy Clarkson "how hard can it be?", then hear me out: "it's fucking hard, that's how it is!"
Ei, și am purces pe traseu. Mașinuțele le lăsam pe alee, și mergeam per pedes până la tee shot, green sau unde pica biloaca. Desigur însă, când mergeam cu masinuțele, je intra în Schumacher mode. E tare fain sa mai conduci ceva, chiar dacă e vorba doar de o mașinuță de golf cu motoraș electric.




Partea mișto la un teren de golf ceva mai vechi, cum e ăsta, e că natura e superbă. Copacii sunt deja mari, e umbră și peisajele sunt supermișto. Deci frumos tare.






La sfârșitul traseului nu eram prea obosit, dar Edgar deja era. În plus, cred că și berea a fost prea bună, și a fost destulă. Am terminat cu golfăitul și am halit câte ceva la restaurant (meniul cam simpluț totuși pentru un club de golf, da' asta e) și am continuat sportul preferat: halberele.
Am ajuns acasă pe la șase și un pic, nițel "săndelizat" (pentru cine nu știe și nu cunoaște, a se asculta "Neamul lui Peneș Curcanul", varianta Fără Zahăr). Well, toate bune și frumoase, e mișto sa mai săndelizezi din când în când (nu la modul hardcore totuși) dar duminică aveam programată ieșirea cu trupa din Jakarta, așa ca a trebuit sa fac niște pregătiri. Prima chestie, am luat niște apă și niște napolitane de la magazinul sătesc. Apoi, problemă: pâine nu mai aveam, și chiar dacă aș fi avut, nu prea mai am ce pune pe ea în sandvișuri. What to do, what to do?
Liiiight buuuulb!
Am purces rapiduț și am făcut o pizza. Avantajul ca două felii de șuncă acoperă o gramadă de suprafață, apoi mereu poți pretinde ca e de fapt o pizza "quattro fromaggi" da' numai cu un tip de brânză (hehe) dupa principiul "vrei?" "da!" "n-am!". Oooook, am făcut pizza, am halit două bucăți pe fugă și le-am spălat cu încă o bere (cred că a fost a opta pe ziua respectivă), restul le-am ambalat frumos în folie și gata.
Mno, ieri dimineață la 7 am plecat de acasă, și am ajuns la locul de întâlnire pe la 9:15. Taman la timp să reușesc să beau o cafea. Bună de tot cafeaua, și mi s-a părut super ideea cu "lingurița".

Da, în loc de linguriță am primit un batonaș de scorțișoară cu care am amestecat zahărul. Aroma deosebită, fără a fi însă deranjantă (La unele cafenele unde poți adăuga diverse asemenea în cafea, e prea mult. Așa, numai o idee vagă. Cool)
Restul trupei a sosit pe la 9:30, mi-am căpătat muniția de la Radu și un bonus (adică o punga de două kile de faină neagră pentru pâine) și am purces la drum.
Mare lucru nu e de zis. Frumos, vremea a ținut cu noi și nu a plouat, nici soarele nu s-a văzut decât destul de rar. Asta a fost bine, că altfel mă pleoșteam de tot. 
Desigur, drumul către încolo e super mișto. Ia uitați ce veselie pe noi

Dupa ce s-a terminat drumul ăsta pietruit, am mers pe o coastă de deal, printre plantații de porumb, castraveți și ceva ardei iuți.





Am ajuns la rezervație la Bogodol cam într-o oră jumate, apoi încă vreo 20 de minute prin pădure până la cabană. 



Ăsta a fost reprezentantul faunei, și dacă nu aveți nici un mijloc de comparație, credeți-mă pe cuvânt că avea cam 12 cm lungime. Scary stuff.

 De acolo am pornit ușurel prin pădure. Sau junglă. Fantastic de frumos, și bine întreținut. Curat. Nu am văzut faună, pentru că am ales un traseu scurt, înainte de zona preferată a gibonilor și aparent trebuia să fi ajuns mai devreme ca să avem sanse să-i vedem.
De la platforma de observare am coborât o grămadă de trepte până la podul suspendat peste junglă. Am sperat că traseul o sa ne ocolească cumva pe partea cealalta a văii și nu o să trebuiască să urc toate treptele alea la întoarcere.




Well, am greșit. Așa că la întoarcere, picioarele mele au fost foarte aproape de grevă generală. Nu că restul ar fi fost într-o formă prea grozavă...

Acuma încă mai sunt în grevă de avertisment, și mă mișc ca roboțelul. Da' una peste alta, a fost super frumos și m-aș mai duce fără doar și poate înca o dată...


2 comentarii:

  1. Buna ideea cu lingurita de scortisoara. Da' Kopi Luwak ai incercat??? Ca doar esti in tara ei :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu, n-am încercat. Sincer, creierașul meu se cam opune chestiilor prea exotice. Apoi, la mine cafeaua e combustibil, nu moft. Sincer, am avut o zi la servici fără cafea și aproape am intrat în sevraj. Singurul motiv pentru care nu m-am certat cu nimeni a fost pentru că nu era nimeni în jur.

      Ștergere