luni, 18 iulie 2011

Mini episod

Azi dimineață am agățat un scuter. Încă nu știu precis cum s-a întâmplat. Șoferul zice ca el a ieșit spre mine probabil din cauza unei gropi sau cine stie, dar eu nu sunt sigur. Pur și simplu a fost un "zdup" in partea dreaptă. Bun, n-a fost mare lucru, i s-a rupt scărița, n-a căzut. Ceea ce e bine. Erau 3 pe scuter, el, ea și un copil de vreo 3 ani. Slavă Domnului ca n-au căzut.
Desigur, evenimentul m-a lecuit de ideea de a mai conduce pe drumurile astea. Tipa s-a speriat rău de tot, se vedea pe fața ei, el mai puțin. Am vorbit din nou cu șoferul. El spune că scuteraciul a evitat ceva și a venit spre noi, s-a lovit de ușa din spate (pe care a lăsat o zgârietură de vreo 40 de cm) apoi eu am tras mult dreapta și am ieșit pe acostamentul de pe contrasens iar el s-a oprit pe stânga pe acostamentul lui. Probabil sperietura maximă a fost din cauză că scărița de la scuter a fost agățată de roată, nu de caroserie. În fine. Până una alta, nu-mi mai arde de condus. Ceea ce este nasol. Dar poate e mai bine așa, per total gândind. Indiferent câtă lume îți zice apoi că a fost vina lui, etc, chestiile astea te afectează.
După ce ne-am asigurat ca sunt totuși ok, eu fiind încă nesigur de cauzele incidentului, l-am întrebat cum e cu scărița ruptă a scuterului. A zis că 50k IDR o repară. I-am dat 100k, și mi-am cerut scuze pentru incident și sperietură. A fost ok, am plecat, apoi ne-a ajuns din urmă (era numai el pe scuter, tipa și copilul nu stiu unde le lăsase) și ne-am oprit iar, și șoferul  mi-a zis că mai vrea niște bani,  că nu e destul pentru sperietură. Ok, poate că în locul lui m-aș fi simțit la fel, naiba știe? Așa că i-am mai dat o suta și cam asta a fost tot...Sau nu?
Pentru ca deja de o oră jumate nu pot face nimic altceva decât sa încerc să rememorez detaliile, în încercarea de a-mi da seama ce s-a întâmplat de fapt. A încercat el să evite ceva și a intrat în mine, sau eu am deplasat mașina prea tare în stânga și l-am înghesuit? Am avut ghinion că am nimerit un fraier, sau am avut noroc că nu am făcut cine stie ce chestie oribilă?
Da, un mod perfect de a începe săptămâna...

2 comentarii:

  1. 100k IDR = 8 euro? Scump, nene, scump rau!

    Cat e salariul minim pe acolo? Ca sa-mi fac o idee despre foamea din zona...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foamea e mare de tot. Nu știu detalii despre salariul minim, mediu sau de alt fel, dar șoferii au în jur de 1.5 mil IDR pe lună. Problema multora din ei nu este salariul mic, ci lipsa aproape completă a joburilor, mai ales într-un sat ca ăsta. Probabil în Jakarta situația e diferită.

    RăspundețiȘtergere